Vakkorama Paper | Favori reçetelerimiz: 5 Yaz Kokteyli & Buzlu Çayı
5916
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-5916,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
Category
V/LOVE

Favori reçetelerimiz: 5 Yaz Kokteyli & Buzlu Çayı


Günbatımının keyfini sürebileceğiniz, yaz meyveleriyle fresh kokteyl ve buzlu çay tarifleriniz hazır!

 

Kombucha Paloma


Malzemeler: 2 ölçü tekilla, 1 ölçü portakal likörü, 2 ölçü greyfurt suyu, 2 ölçü limon-zencefilli kombucha

Hazırlanışı: Kambuchayı daha önce bir kokteylde tatmadıysanız bu tarifi deneyin. Kombucha hariç diğer malzemeleri karıştırın. Buz üzerinde bir bardağa dökün ve üzerini kombucha ilave edin. Ta da! Kokteyliniz hazır.

 

Pacific Cooler


Malzemeler:
1 ölçü cin, 1 ölçü şarap bazlı aperitif (tarifin orijinaline göre Lillet Rose), 2 adet taze çilek, 1 ölçü tonik, 1 portakal kabuğu

 

Hazırlanışı:  Bardağa dilimlediğiniz taze çilekleri koyun. Cin ve şarap bazlı aperitifi ilave edin. Yarısını kırılmış buzla doldurun. Cam iyice soğuyana dek karıştırın. Toniği ilave edin, ardından kırılmış buzla doldurun ve portakal kabuğuyla süsleyin. Kokteyliniz tadıma hazır.

 

Yabanmersinli Soğuk Yeşil Çay


Malzemeler: 8 bardak su, 4 poşet yeşil çay, 1 bardak yabanmersini şurubu, ¼ bardak yabanmersini ve buz

Hazırlanışı: İki bardak suyu kaynatın. Yarım bardak oda sıcaklığında su ile karıştırıp, poşet çayları 10 dakika bu suda demleyin. Poşet çayları çıkarıp kalan suyu ve dilediğiniz tatlılığa göre yabanmersini şurubunu ilave edin. Buzdolabına soğumaya alın, birkaç saat dinlendirin. Buz ilave ederek servis edin.

 

Kiraz ve Fesleğenli Soğuk Çay


Malzemeler: 1 bardak sapları ve çekirdekleri temizlenmiş kiraz, 1 bardak fesleğen, 1,5 litre kaynamış su, dilimlenmiş 1 limon ya da lime ve buz

 

Hazırlanışı: Fesleğen yapraklarını ve meyveleri bir sürahiye alın. Kaynamış suyu ilave ettikten sonra 1-2 saat dinlendirin. Tahta bir kaşıkla aromalarını salacak şekilde meyve ve fesleğen yapraklarını ezerek karıştırın. Buzdolabına soğumaya bırakın. Buz ve limon dilimleri ilave ederek servis edin.

 

Yavaş Demleme Baharatlı Şeftalili Soğuk Çay

 

Malzemeler: 2 şeftali, 2 tarçın çubuğu, 4 bütün karanfil, 6 poşet çay, 3 litre su

 

Hazırlanışı: Şeftalileri ince ince dilimleyin. Tarçın çubukları ve karanfil ile birlikte çok kısık ateşte alın. Çay poşetleri ve suyu ilave ettikten sonra 3 saat kısık ateşte pişirin. Katı parçaları süzerek ayırın. Çayı buzdolabına soğumaya alın, buz ve dilimlenmiş şeftali ilave ederek servis edin.