Vakkorama Paper | Şimdi, Dünya İçin Değiş: Sıfır Atık
5764
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-5764,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
Category
LIFESTYLE

Şimdi, Dünya İçin Değiş: Sıfır Atık

Bunları biliyor muydunuz?

 

Yeşil sebzelerle meyveleri beraber muhafaza etmenin raf ömrünü azalttığını? Havuçları suda dilimli bekletmenin daha uzun süreli taze saklama formülü olduğunu? Patateslerinizi bir tane elma ile muhafaza ederseniz filizlenmelerine engel olabileceğinizi? Muz kabuğunu iki gün beklettiğiniz suyun (bir diğer doğal iksir ise pirinçi ıslattığınız su) doğal bitki besini olduğunu? … Hangi yenilebilir otlar suda yetiştirilmeye müsait? Artan meyve kabukları ve posalarıyla neler yapabilirsiniz? Ve daha binlerce müthiş tüyo…

 

Tüm bunlar ve daha fazlasını bilgi bankanıza tanımlamak için The Zero Waste Guide’ı takibe alın. Günlük olarak derledikleri, evdeki tüm malzemeleri ve kaynakları daha verimli düşünmeye ve değerlendirmeye açan pratik bilgiler ve tüyolarla hesapları ‘Sıfır Atık’ konusunda hızlandırılmış bir eğitimin ders notları gibi. Instagram’da akışınıza dahil ederek daha sorumlu, bilgili ve dünya dostu olabilirsiniz.

 

Son yıllarda dünya çapında ‘Sıfır Atık’ hareketi üzerine sayısız nokta faaliyete geçti. Montreal, New York, Kopenhag ve daha birçok şehirde toplumun tüketim alışkanlıklarında bu hareketin bir parçası olması teşvik ediliyor. Sen de vakit kaybetmeden harekete geç!