Vakkorama Paper | Tam yazlık: Serin, Fresh ve Doyurucu 5 Salata
5898
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-5898,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Tam yazlık: Serin, Fresh ve Doyurucu 5 Salata



Havalar ısındıkça yemek pişirmek için isteğiniz azalıyorsa, akşam yemeğinde daha hafif lezzetlere yönelmek istiyorsanız, salata tariflerinizi çeşitlendirme zamanı.

 

1- Yaz için uyarlama: Panzanella


Gwenyth Paltrow’un sağlıklı yaşam platformu Goop’taki No Cook Cooking başlığının en sevdiğimiz tariflerinden biri.

 

Malzemeler: 1 mısır koçanı, 1 büyük veya 2 orta boy domates, ¼ ya da tercihinize göre ½ baget baget, ¼ fincan frenk soğanı, ½ fincan fesleğen yaprağı ve ¼ fincan nane yaprağı, her birini ince ince doğrayın. 1 orta boy kabak, 3 yemek kaşığı balzamik, ¼ bardak zeytinyağı.

 

Hazırlanışı: Büyük bir kapta kırmızı şarap sirkesi, balzamik sirke, zeytinyağı ve tuz ile karıştırın.

 

Mısır çekirdeklerini koçanından bıçakla ayırarak kaseye ekleyin. Domates, tiftiklenmiş tavuk, doğranmış otlar ve traş kabak ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırarak servis edin.

 

2- Summer Salad Rolls

 

Yazın yeni alışkanlığı olmaya aday hafif ve leziz bir roll!


Malzemeler (4 roll için):
Yerfıstığı dip sos için: 1 yemek kaşığı soya sosu, 2 çay kaşığı balık sosu, 2 yemek kaşığı doğal fıstık ezmesi, 1 misket limonunun suyu, 1 arpacık soğan, kabaca doğranmış (¼ bardak), 1 küçük diş sarımsak, 1 adet 1 inçlik zencefil, soyulmuş ve kabaca doğranmış, ¼ bardak zeytinyağı ve 2 çay kaşığı akçaağaç şurubu.

 

Roll’ların içi için: 8 pirinçten spring roll, 1 marul, 12 yaprak taze nane, 12 yaprak taze fesleğen, 8 dal taze kişniş, 1/2 salatalık, 1 küçük avokado, ince dilimlenmiş.

 

Hazırlanışı: Eşlikçi yerfıstığı sosu için malzemeleri pürüzsüz hale getirene kadar karıştırın. Marul yapraklarını sert kısımlarını çıkarın. Spring roll paketlerini ılık suda bekletecek şekilde büyük bir kaseye alın. Her bir roll için en az bir dakika bekleme süresi tanıyın. Bükülmeye başlayınca bir kesme tahtasına alın. Marul yaprakları en dışta olacak şekilde içine otları, salatalık ve dilimlenmiş avokadoyu ilave edin ve yuvarlayın. Dip sosuyla servise hazır. Yiyene kadar hava geçirmeyen bir kapta muhafaza edin.

 

Hazırlanışı için video desteği isterseniz, sizi bu linke alalım.

 

3- Izgara Sebzeli Semizotu Salatası

 

Izgara salatalık ve haşlangıç patates ilavesiyle bildiğiniz semizotu salatalarından farklı ve daha doyurucu.

 

Malzemeler: 5 adet taze patates, 2 adet salatalık, 150 g yabani semizotu, 1 tatlı kaşığı bal, 60 ml elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı hardal, 120 ml sızma zeytinyağı, 50 g peynir.

 

Hazırlanışı: Fresh bir yaz salatası! Patatesleri haşlayın ve soğumaya bırakın. Salatalıkları uzunlamasına ikiye kesin ve iç kısmı ızgaraya değecek şekilde ortadan ikiye böldüğünüz patateslerle birlikte pişirin. Bal, sirke, hardal ve zeytinyağıyla bir sos hazırlayın. Tuz ve karabiber ilave edin. Sos ile birlikte tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Servis esnasında üzerine sevdiğiniz bir peynir serpiştirin. Ta da! Yemeğe hazır.

 

Thai, Çin, vegan ve vejetaryen seçeneklerle Goop’un öğlen yemeğinden akşam seçeneklerine, snack’lerden detox, keto beslenmeye uygun tariflere, beslenme dünyasını keşfedin.

 

4- Tohumlu Fırın Sebze Salatası


Bamya, taze börülce, kabak gibi sebzelerla kavrulmuş kişniş ve kimyon tohumlarıla hazırlanan bu tarif, sebze tüketiminizi artırmak için de cazip bir seçenek.

 

Malzemeler:


Sosu için: 1 yemek kaşığı hardal, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 250 ml zeytinyağı

 

Salata için: 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu, 1/2 tatlı kaşığı kişniş tohumu, 100 ml zeytinyağı, 3 adet kırmızı soğan, 150 g bamya, 100 g taze börülce, 1 adet kabak, 2 dilim ekşi mayalı bayat ekmek, 2 diş sarımsak, 5 dal taze kekik, 7-8 adet kavrulmuş badem, 1 demet yabani semizotu.

 

Hazırlanışı:

Sos için malzemeleri blenderdan geçirin. Kimyon ve kişniş tohumlarını kavurduktan sonra öğütüp zeytinyağı ile karıştırın. Izgarada doğradığınız kırmızı soğan, bamya, börülce ve kabağı ayrı ayrı, baharatlı yağ ile karıştırıp 5-7 dakika fırınlayın. Ekmek parçalarını, sarımsak ve kekikle birlikte kızarana kadar fırınlayın. Fırınladığınız sebzeler, ekmek kıtırları ve semizotu ile birlikte büyük bir kaba alın. Üç kaşık salata sosu ekleyin. Servis esnasında irice doğradığınız bademleri üzerine serpin.

 

5- Hardal soslu Yedikule


‘Az çoktur’ dedirten tariflerden, hem hafif hem de lezzetli.

 

Malzemeler: 6 adet yedikule marulu, 1 yemek kaşığı hardal, 75 ml üzüm sirkesi, 125 ml zeytinyağı, 10 dal frenk soğanı, Tuz ve karabiber.

 

Hazırlanışı: Yedikule marulunun yapraklarını ayırarak iyice yıkayın. Hardal ve sirkeyi bir kapta karıştırırken az az zeytinyağı ilave edin. Frenk soğanını ince ince doğrayarak sosla karıştırın. Marulları servis tabağına dizin, hazırladığınız sosu üzerine ilave edin.

 

Şef Mehmet Gürs ve yemek yazarı Cemre Narin gibi isimlerin önderliğinde oluşturulan Ruhun Doysun platformunda farklı tarifler bulabilir, bu linkten istifade ederek salatalarınızı çeştilendirmenin yeni yollarını keşfedebilirsiniz.

 

+ HEMEN, ŞİMDİ: Eve gelsin!


Vakkorama Café’nin sevilen salataları ve kaseleri bir telefon, tık uzağınızda!

 

Sebzeseverlere ıspanak, sarıkabak, yedikule marul ve rezeneyle hazırlanan Balkabaklı Salata, Ceaser salata severlere, çıtır kinoalı, parmesan ve yedikule marullu Kale Salata, Çin mutfağı severlere baklava yufkası, narenciye ve sebzeler, hoisin tavuk göğüsle hazırlanan Chinese Tavuklu Salata Vakkorama Cafe’de akşam yemeği seçenekleriniz arasında.

 

Kaseseverler içinse menüde Tofu ve Tahıllı Kase ve Tarhun Otlu Somon ve Kinoa var.

 

Vakkorama Café’nin salata ve kase seçeneklerini dilerseniz Yemeksepeti, 0546 400 40 40 WhatsApp hattından Call&Collect” sistemi aracılığıyla sipariş verebilir, Akmerkez Vakko Bistrot şubesinden teslim alabilirsiniz.

 

Tıkla, keşfet.

Category
LIFESTYLE